Turkije zal zwaar reageren op eventuele Haftar-aanvallen op zijn Libische locaties

Turkse president Erdogan belooft om zwaar te reageren

Turkije zal zwaar reageren op elke aanval van Libische Khalifa Haftar op de Turkse belangen in het land, zei een hoge Turkse functionaris, uren nadat de troepen van de oostelijke commandant ongekende luchtaanvallen hadden beloofd.

De uitwisseling van bedreigingen betekende verdere escalatie na een week van tegenslagen voor Haftar in zijn oorlog tegen de internationaal erkende regering in de hoofdstad Tripoli.

Fathi Bashagha, de beveiligingschef van de administratie, vertelde Bloomberg dat er ten minste acht jets uit het Sovjettijdperk vanuit een Russische vliegbasis in Syrië in het oosten zijn aangekomen, mogelijk om te helpen bij een nieuwe luchtcampagne.