Rusland stuurt acht Sovjet-gemaakte Mig-29 en twee Sukhoi 24-gevechtsvliegtuigen naar Libië om te vechten tegen de Turken

Een Russische MiG-29K op MAKS Air Show

Rusland stuurde minstens acht gevechtsvliegtuigen naar de afvallige commandant Khalifa Haftar, zei de Libische minister van Binnenlandse Zaken Fathi Bashagha vandaag.

Rusland leverde minstens zes Sovjet-gemaakte Mig-29- en twee Sukhoi 24-gevechtsvliegtuigen vanaf zijn basis in de Syrische Khmeimim aan Haftar, de leider van de illegale strijdkrachten in Oost-Libië, vertelde Bashagha aan Bloomberg.

Moskou heeft daar nog geen commentaar op gegeven.

Onder verwijzing naar de luchtmachtchef van Haftar, Saqr al-Jaroushi, zei het Amerikaanse nieuws dat de troepen van Haftar de komende uren ‘de grootste luchtcampagne in de Libische geschiedenis’ zouden lanceren op de Turken.