Turkije is een van de snelste landen in het opsporen van COVID-19-gevallen, zegt de minister van Volksgezondheid

Turkije bevestigde vanaf zondag in totaal 149.435 gevallen van coronavirus. 109.962 van hen zijn volledig hersteld terwijl het dodental 4.140 bedraagt

Turkije behoort tot enkele van de toplanden ter wereld wat betreft het hoogste aantal COVID-19-detecties en zet een belangrijke stap door de behandeling in een eerder stadium te starten, vertelde de minister van Volksgezondheid maandag aan de Wereldgezondheidsvergadering (WHA).

“Turkije behoort tot de best presterende landen wat betreft sterftecijfer en het vermogen van zijn gezondheidszorg om de last te dragen. Dankzij de genomen maatregelen kon Turkije de komst van het virus drie maanden uitstellen en deze gebruiken om zijn ziekenhuizen en gezondheidszorg voor te bereiden op de uitbraak, ‘zei minister Fahrettin Koca.

Hij merkte op dat de bezettingsgraad in de Turkse ziekenhuizen nog steeds lager was dan 40% en onder de 60% voor intensive care-afdelingen.

“Turkije is een van de weinige landen die alle burgers gratis diensten verleent onder universele gezondheidsdekking. We staan ​​altijd klaar om kennis en ervaringen uit te wisselen”, aldus de minister.

Turkije bevestigde vanaf zondag in totaal 149.435 gevallen van coronavirus. 109.962 van hen zijn volledig hersteld terwijl het dodental 4.140 bedraagt.

De tweedaagse 73ste WHA is het besluitvormingsorgaan van de Wereldgezondheidsorganisatie en wordt bijgewoond door delegaties uit alle 194 WHO-lidstaten.

Eerder zei directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, in een toespraak dat hij zo snel mogelijk een onafhankelijke evaluatie van de aanpak van de COVID-19-crisis door de organisatie zal starten.