Trump: “Ik slik hydroxychloroquine tegen corona”

De Amerikaanse president Donald Trump

De Amerikaanse president Donald Trump heeft laten weten dat hij elke dag hydroxychloroquine neemt om zich te beschermen tegen het coronavirus.

Het antimalariamiddel wordt genoemd als mogelijk medicijn tegen het coronavirus, maar uit onderzoek is nog niet gebleken of het middel wel werkt, en al helemaal niet preventief. Wetenschappers waarschuwden wel al voor de gevaarlijke bijwerkingen, vooral op het hart.

Hij beschouwt hydroxychloroquine als een betrouwbaar medicijn tegen het coronavirus. ,,Ik heb het mijn dokter gevraagd en hij zei dat het geen kwaad kon”, stelde Trump vanavond tijdens een persconferentie. ,,Ik neem elke dag een pil. Veel hulpverleners die in de frontlinie staan ook. Volgens mij werkt het, ik heb er veel goede verhalen over gehoord.”