Dirk Kuyt mag per direct aan de slag bij Fenerbahçe

Dirk Kuyt tijdens zijn periode bij Fenerbahce

Dirk Kuyt weigerde een aanbieding van Feyenoord om komend seizoen de belofte te trainen omdat hij zijn horizon wilde verbreden. En de kans zit er in dat hij dit in Turkije gaat doen. Fenerbahce zou namelijk overwegen om hem aan te stellen als hoofdtrainer.

Het Turkse Fotosport meldt namelijk dat de kwakkelende topclub Fenerbahçe Dirk Kuijt wil aanstellen als tijdelijke coach. ‘Fener’ doet het teleurstellend in de competitie met een voorlopige zevende plaats na 26 wedstrijden. Voorzitter Ali Koç is om die reden om zoek naar een tussenpaus. Kuijt is daarbij overigens niet de enige optie voor de Turken, ook de naam van Yalçın Koşkavak zingt rond.

Na de ramadan wordt een knoop doorgehakt over de nieuwe (tijdelijke) hoofdtrainer van Fenerbahçe. Als Kuijt zou worden aangesteld en de competitie goed afsluiten, dan zou hij ook in aanmerking komen voor een vaste plek als coach in Istanbul. In eerste instantie gaat het dus om een tijdelijke functie.