451.0000 Turken volgen een gratis opleiding om een softwareontwikkelaar te worden

Turkije heeft vorige maand een campagne gestart om ten minste 1 miljoen softwareontwikkelaars op te leiden in een project dat wordt ondersteund met online cursussen.

TRTHABER meldt dat er tot op heden 451.0000 aanmeldingen zijn geweest waarvan er 372.000 zijn goedgekeurd en daadwerkelijk de online cursussen volgen.

De cursisten kunnen via hun Turkse DigiD inloggen op btkakademi.gov.tr en worden massaal opgeleid tot een softwareontwikkelaar. Er staat volgens het bericht 49.000 minuten aan lesstof op de portal van de overheid.

Op dit moment hebben de landen zoals VS, China en India de meeste en ervaren softwareontwikkelaars tot hun beschikking. EU landen zoals Duitsland en Engeland willen tot eind 2020 minimaal 1 miljoen softwareontwikkelaars opleiden. Turkije heeft op dit moment ongeveer 140.000 softwareontwikkelaars en wil dit aantal ook verhogen naar 1 miljoen en daarom hebben ze dit project gratis.