Syrische jongetje: “Ik wil later een Turkse soldaat worden en mijn vaders bloed wreken”

Yahya: “Ik wil een Turkse soldaat worden en mijn vaders bloed wreken"

Een Syrische jongetje zegt gebrekkig in het Turks het volgende tegenover de Turkse media.

“Ik ben Yahya en zit in groep 3. ISIS is hier gekomen en ze hebben alles platgegooid. Ze hebben onze huizen gebombardeerd en ook mijn school. Ik was zo bang en hield mijn moeder vast. Ik was zo verdrietig toen mijn school was afgebrand. Ze willen niet dat we studeren, ze willen niet dat wij een dokter of leraar worden. Overal is oorlog…

Journalist: “Wat wil je later worden als je groot bent?

Yahya: “Ik wil een Turkse soldaat worden

Journalist: “Waarom wil je een Turkse soldaat worden?”

Yahya: “Ik wil mijn vaders bloed wreken”

Journalist: “Is je vader hier overleden”

Yahya: “Ja”

Journalist: “Heeft ISIS je vader vermoord?

Yahya: “Ja”

Journalist: “Mis je je vader?

Yahya: “Ja, heel erg. Ik droom elke nacht over hem”

Journalist: “Als je aan je vader moet denken, wat is het eerste waaraan je denkt”

Yahya: “Alles…ik voel alles….Bekijk videobeelden hieronder!