Coronacrisis dwingt Sneijder tot uitstellen van afscheidsduel met sterrenelftal

Sneijder in dienst van het Turkse Galatasaray, Links: Felipe Melo, Rechts: Didier Drogba

Wesley Sneijder neemt volgend jaar op 9 juni als speler afscheid van de voetbalwereld. In een afscheidswedstrijd op zijn 37ste verjaardag speelt Sneijder in stadion Galgenwaard één helft in een Nederlands team en een elftal met oud-collega’s uit het buitenland.

“Het wordt een wedstrijd tussen een Oranje-sterrenelftal en een team van de spelers met wie ik bij mijn clubs Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray heb samengespeeld’, vertelde Sneijder toen de zogeheten testimonial in stadion Galgenwaard werd aangekondigd.

Bert van Marwijk en José Mourinho zullen tijdens de wedstrijd de coaches zijn. Met Van Marwijk reikte Sneijder in 2010 tot de WK-finale en met Mourinho veroverde hij enkele maanden ervoor de Champions League. Twee Turkse spelers zijn ook opgeroepen door Sneijder: Selçuk Inan en Burak Yilmaz (Galatasaray