Woordvoerder Putin test positief op coronavirus

De woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin, Dmitry Peskov, zei dinsdag dat hij positief was getest op het coronavirus en behandeld werd in een ziekenhuis, meldden Russische persbureaus.

‘Ja, ik ben ziek. Ik word behandeld’, zei Peskov door het persbureau Interfax.

Peskov zei dat hij Poetin meer dan een maand geleden persoonlijk had ontmoet, meldde persbureau TASS. Het Kremlin zegt dat de gezondheid van Poetin streng wordt beschermd en dat hij de beste medische behandeling krijgt die Rusland te bieden heeft.

Poetin, die op afstand heeft gewerkt vanuit zijn woonplaats buiten Moskou en veel vergaderingen heeft gehouden via videoconferentie, hield eerder op dinsdag een persoonlijke ontmoeting met Igor Sechin, het hoofd van oliegigant Rosneft.

Peskov, de woordvoerder van Poetin, is de nieuwste spraakmakende regering of Kremlin-ambtenaar die ziek wordt van het nieuwe virus.

Premier Mikhail Mishustin vertelde Poetin eind april dat bij hem het virus was vastgesteld en hij tijdelijk stopte om te herstellen.

Minister van Cultuur Olga Lyubimova testte eerder deze maand positief, zei haar woordvoerster, en minister van Bouw Vladimir Yakushev en een van zijn afgevaardigden hadden eerder de diagnose van het virus gekregen.

Russische fabrieks- en bouwvakkers gingen dinsdag weer aan het werk ondanks een nieuwe golf van gevallen van coronavirus, waardoor Rusland na de Verenigde Staten het op één na hoogste aantal infecties ter wereld kreeg.