Turkse serie ‘Resurrection Ertugrul’ breekt YouTube-record na uitzending in Pakistan

Turkse televisieserie Resurrection Ertugrul zal binnen een maand een wereldrecord van de meeste nieuwe abonnees op YouTube verbreken.

TRT Ertugrul van PTV, het YouTube-kanaal van de tv-serie, kwam na uitzending op de door de staat beheerde Pakistan Television (PTV) door 1 miljoen abonnees.

“Nu is het tijd om geschiedenis te schrijven door vóór 26 mei 2020 6,6 miljoen abonnees te bereiken en het #ErtugrulYouTubeRecord te maken”, schreef TRT Ertugrul PTV op Twitter.

Het riep ook fans van Ertuğrul Ghazi, vader van de oprichter van het Ottomaanse Rijk, Osman I, op om zich te abonneren op

PTV noemde de serie in Urdu nadat premier Imran Khan vorig jaar Turkije bezocht en werd geïnformeerd over de inhoud van de serie.

Op 25 april, die samenviel met de eerste dag van de Ramadan, zond PTV de eerste aflevering uit van de populaire Turkse tv-serie die de geschiedenis van moslims in de 13e eeuw belicht.

Kort nadat de eerste aflevering van 45 minuten was uitgezonden, was #ErtugrulUrduPTV ​​populair bij kijkers die de serie verwelkomden terwijl ze enkele scènes uit de eerste aflevering op sociale media deelden.

Vaak beschreven als het Turkse Game of Thrones, is de serie geweven rond het 13e-eeuwse Anatolië en vertelt het verhaal voorafgaand aan de oprichting van het Ottomaanse rijk. Het illustreert de strijd van Ertuğrul Gazi, vader van de oprichter van het rijk.

Ook andere Turkse tv-series zijn enorm populair geworden in Pakistan.