Tientallen gevangenen in Istanbul besmet met COVID-19

Silivri-gevangenis in Istanbul

Vierenveertig gevangenen hebben het COVID-19-coronavirus opgelopen in de Silivri-gevangenis in Istanbul, kondigden Turkse aanklagers vrijdag aan.

Een verklaring van het openbaar ministerie van Bakırköy zei dat nadat twee gevangenen positief waren getest op COVID-19, nog eens 42 gevangenen ook positief waren getest op het virus, meldde de Turkse linkse nieuwssite Gazete Duvar.

Volgens de aanklagers vertoonden 40 geïnfecteerde gevangenen geen symptomen en worden momenteel geïsoleerd, terwijl de andere vier geïnfecteerde gevangenen in het ziekenhuis worden behandeld.

Drie Turkse gevangenen zijn overleden aan COVID-19, kondigde de Turkse minister van Justitie op 13 april aan.

De Silivri-gevangenis staat erom bekend veel van de politieke gevangenen van Turkije te huisvesten. Het Turkse parlement heeft op 13 april een wetsvoorstel aangenomen dat de vrijlating van tienduizenden gevangenen mogelijk maakt om de overbevolking in gevangenen te verminderen en gedetineerden te beschermen tegen het samentrekken van het coronavirus.