Coronacrime: Turkse voetballer vermoordt 5-jarige zoon

Een Turkse voetballer in de noordwestelijke provincie Bursa gaf toe dat hij zijn 5-jarige zoon heeft vermoord, 11 dagen nadat de ambtenaren oordeelden dat de dood van de peuter te wijten was aan ademhalingsproblemen zonder vermoeden van vals spel.

Volgens de lokale berichten op vrijdag nam de voormalige Süper Lig-speler Cevher Toktaş zijn zoon op 23 april op in een plaatselijk ziekenhuis nadat hij hoest en hoge koorts had. De artsen in het ziekenhuis brachten de jongen en de vader onmiddellijk in quarantaine, omdat de 5-jarige kenmerkende symptomen van COVID-19 vertoonde.

Enige tijd later op dezelfde dag riep Toktaş de dokters naar de kamer en zei dat de jongen moeite had met ademhalen. De dokters brachten de jongen met spoed naar de intensive care, maar hij stierf minder dan twee uur later.

Met ademhalingsmoeilijkheden die veel voorkomen bij COVID-19-patiënten en geen vermoeden van vals spel, oordeelden de autoriteiten de dood van de jongen aanvankelijk als een normale dood. Maar 11 dagen na het incident ging Toktaş naar een lokaal politiebureau om zijn misdaad te erkennen.

In zijn verklaring aan de politie zei Toktaş dat hij zijn zoon met een kussen smoorde toen ze alleen in de kamer waren.

‘Ik drukte een kussen op mijn zoon die op zijn rug lag. Gedurende 15 minuten drukte ik op het kussen zonder het op te tillen. Mijn zoon had het in die tijd moeilijk. Nadat hij stopte met bewegen, tilde ik het kussen op. Toen schreeuwde ik dat de dokters moesten helpen om verdenkingen bij mij weg te nemen ‘, luidde zijn verklaring.

Gevraagd naar zijn motief, zei Toktaş dat hij zijn zoon vermoordde omdat hij “gewoon niet van hem hield”.

‘Na zijn geboorte hield ik nooit meer van mijn jongste zoon. Ik weet niet waarom ik niet van hem hou. De enige reden waarom ik hem die dag heb vermoord, is omdat ik hem niet mocht. Ik heb geen mentale problemen ”, zei hij.

Na zijn bekentenis werd Toktaş gearresteerd en zal hij worden berecht voor ‘het vermoorden van een naast familielid’, die kan worden bestraft met levenslang in de gevangenis. De autoriteiten oordeelden ook dat het lichaam van de jongen werd opgegraven voor autopsie.