Officieel: Turkse competitie wordt 12 juni hervat

Fenerbahce spelers Vedat Muriqi, Max Kruse, Garry Rodrigues en Nabil Dirar(links naar rechts)

De Turkse Süper Lig hervat de wedstrijden op 12 juni, bijna drie maanden nadat de competitie was opgeschort vanwege de COVID-19-pandemie, kondigde de Turkse voetbalbondsvoorzitter Nihat Özdemir woensdag aan.

Özdemir zei tegen verslaggevers na een vier uur durende ontmoeting met topvoetbalfunctionarissen en leidinggevenden dat de competitie in juni zou beginnen en in juli zou eindigen.

Özdemir zei dat de exacte details over de manier waarop de wedstrijden worden gespeeld, zouden worden beslist na een ontmoeting tussen federatieambtenaren en de Coronavirus Science Board van het land.

Alle wedstrijden in de hoogste klasse werden uitgesteld, evenals alle basketbal- en volleybalwedstrijden op 19 maart, nadat Turkije zijn eerste coronaviruszaak bevestigde. De Turkse Süper Lig had nog acht weken te gaan voordat de competitie werd afgesloten voorafgaand aan het uitstel.

Özdemir zei ook dat Turkije verwacht dat de Champions League-finale in Istanbul in augustus zal plaatsvinden zoals gepland voor de uitbraak.

De beslissing om wedstrijden te hervatten kwam omdat regeringen over de hele wereld ernaar streven om sport op een gecontroleerde manier opnieuw op te starten, aangezien de gevallen van coronavirus een plateau lijken te hebben bereikt.

De Europese topcompetities, waaronder de Serie A, Bundesliga, La Liga en Premier League, zullen naar verwachting de wedstrijden hervatten, waarbij de regeringen van hun respectieve landen de trainingsbeperkingen voor atleten versoepelen.

Alleen Frankrijk en Nederland hebben tot nu toe besloten hun voetbalcompetities voortijdig te beëindigen.