Ryan Babel: “Bij Galatasaray moet ik dan maar tonen wat ik waard ben”

Galatasaray aanvaller Ryan Babel

Ryan Babel verlaat Ajax in de zomer. Dat bevestigt de 33-jarige aanvaller in gesprek met De Telegraaf. Na een mislukte rentree in Amsterdam wil hij volgend seizoen bij Galatasaray alsnog laten zien waarom hij in de EK-selectie van Oranje hoort.

In de Eredivisie scoorde hij bijvoorbeeld niet één keer.

“Uiteindelijk is het niet geworden wat ik had gehoopt en verwacht. Ik ben zelfkritisch en had meer kunnen brengen”, vertelt hij aan het De Telegraaf.

 Hij stelt dat Nederland de echte Ryan Babel niet heeft gezien. “Dat klopt en het is jammer dat dit beeld nu blijft hangen. Je bent in het voetbal nu eenmaal net zo goed als je laatste wedstrijd, dus ben ik nu opeens weer ‘tien keer niks’. Dat is zonde, omdat ik het gevoel én er het vertrouwen in had dat ik het verkeerde beeld in de laatste wedstrijden nog had kunnen rechtzetten. Maar het is zoals het is. En bij Galatasaray moet ik dan maar tonen wat ik waard ben. Het kan ook zo weer omslaan.”