Erdogan kondigt 4-daagse lockdown aan in heel Turkije

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei maandag dat vanaf donderdag een vierdaagse afsluiting in 31 steden zou worden opgelegd als onderdeel van de inspanningen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Turkije heeft de afgelopen twee weekenden in 31 steden lockdowns opgelegd.

Erdogan zei dat de lockdown deze keer langer zou zijn vanwege een nationale feestdag die op donderdag 23 april valt, en voegde eraan toe dat de lockdowns in het weekend ‘enige tijd’ zouden kunnen voortduren.

Erdogan zei na een kabinetsvergadering dat Turkije ernaar streeft de uitbraak op een niveau te brengen dat een normalisering van het leven na de religieuze feestdag van Eid al-Fitr eind mei mogelijk zou maken, eraan toevoegend dat daarvoor stappen kunnen worden genomen.