Video: President Erdoğan bekijkt de nieuwe corona-ziekenhuizen vanuit de lucht

"De veiligheid van Libië en de vrede en het welzijn van het Libische volk zijn de sleutel tot de stabiliteit van heel Noord-Afrika en de Middellandse Zee," aldus Erdogan.

President Recep Tayyip Erdoğan heeft het Atatürk Airport ziekenhuis, Sancaktepe ziekenhuis en Başakşehir İkitelli City Hospital, die in aanbouw zijn, vanuit de lucht bekeken. Hiernaast kreeg de president van Turkije informatie over de ziekenhuizen. Erdogan keerde na het onderzoek terug naar het Huber Köşkü.

Bouwmachines en grondverzetwagens werken continu door op alles op tijd af te krijgen. Het kwam tot de bouw van gebouwen voor twee corona-ziekenhuizen in Istanbul. De werkzaamheden zijn gestart op 7 april. In de afgelopen 10 dagen is het aangewezen gebied op zowel Atatürk Airport als Sancaktepe bouwrijp gemaakt. Ook de basis van de ziekenhuizen is de afgelopen dagen opgeleverd. Aan de Europese zijde is begonnen met de bouw van het gelijkvloerse gebouw van het ziekenhuis.

Het werk bij Sancaktepe gaat tegelijkertijd door. In het corona-ziekenhuiz aan de Anatolische zijde werd ook begonnen met de bouw.

Beide ziekenhuizen worden voorbereid als corona-ziekenhuizen. Na de epidemie zal het echter nog steeds worden gebruikt. Ziekenhuizen, die allemaal zijn uitgerust om aan de eisen van de intensive care te voldoen, zullen een capaciteit hebben van tweeduizend bedden. Er komt ook een gastenverblijf voor artsen.

De bouw van de corona-ziekenhuizen moet binnen 45 dagen worden afgerond.