Europese Commissie: “Mogelijk einde van het jaar vaccin coronavirus”

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie (EC), heeft zondag gezegd te verwachten dat een vaccin tegen het coronavirus op z’n vroegst aan het einde van dit jaar beschikbaar zal zijn.

“We zullen vele maanden, waarschijnlijk tot volgend jaar, moeten leren leven met het virus.” Die boodschap gaf Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie vandaag in een uitgebreid interview. Zij verwacht tegen het einde van het jaar een vaccin.

Volgens Von der Leyen zijn twee van de meest veelbelovende onderzoeksteams in Europa bezig met het ontwikkelen van een vaccin. “Zij zijn van plan binnenkort met klinische tests te beginnen.” Daarna volgen nog enkele stappen om het vaccin goedgekeurd en massaal geproduceerd te krijgen. De Europese Unie is daarover al met fabrikanten in gesprek.