108 Turkse burgers overleden in Europa vanwege coronavirus

Het coronavirus houdt de wereld nog altijd in zijn greep. COVID-19, dat wereldwijd meer dan 44 duizend mensen heeft gedood, heeft ongeveer 900 duizend mensen besmet.

In Europa, waar de epidemie het meest effectief is, is het aantal besmette mensen meer dan 440 duizend en het aantal doden meer dan 31 duizend. TRTHABER meldt dat er in Europa 108 Turken zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

In Frankrijk zijn de meeste Turken overleden (40). Virus gerelateerde sterfgevallen kwamen ook voor in Duitsland, Nederland, Engeland, België, Zweden, Zwitserland en Oostenrijk, waar veel Turken woonden. In Engeland was het aantal Turken dat stierf als gevolg van COVID-19 gestegen naar 6.

In totaal kwamen 21 Turken om het leven in Nederland, waarvan 1 gisteren. In Duitsland staat de teller op 20, waarvan 4 Turken gisteren zijn overleden.