YPG / PKK voeren raketaanval uit in Tal Rifaat in het noordwesten van Syrië

De terroristische groepering PKK / YPG heeft een raketaanval uitgevoerd in de noordwestelijke regio Tal Rifaat in Syrië, meldden lokale bronnen zondag.

De raketten waren gericht op woonwijken ten westen van Azaz, citeerde Ihlas News Agency (IHA). Er is geen informatie gegeven over de slachtoffers die daaruit zijn voortgekomen.

De terroristen lijken in de regio te zijn gebleven, die dicht in de buurt ligt van wat de Turkse strijdkrachten als een bedreiging voor de burgers beschouwen.

De groep voert af en toe aanvallen uit op burgers van Tal Rifaat, ondanks het feit dat op 22 oktober 2019 een overeenkomst is ondertekend tussen Rusland en Turkije, met de bedoeling dat de YPG / PKK zou worden verdreven.

De YPG, een terroristische groepering die de Syrische vleugel van de PKK vertegenwoordigt, heeft Tal Rifaat drie jaar bezet. De YPG bezette Tal Rifaat in 2016 in de hoop Afrin, een stad in het noordwesten van Syrië, te verbinden met gebieden onder haar controle ten oosten van de rivier de Eufraat, en zo een invloedgebied in te stellen langs de Syrische grens met Turkije.

Het Syrische district al-Bab, gelegen tussen Tal Rifaat en Manbij, valt echter binnen het gebied dat is aangewezen als onderdeel van het Turkse Eufraatschild, een grensoverschrijdende operatie die in augustus 2016 is gestart, waardoor de gewilde territoriale link van de YPG wordt verstoord.