President Erdoğan maakt nieuwe (coronavirus) maatregelen bekend

President Recep Tayyip Erdogan heeft verklaringen afgelegd over de coronavirusepidemie die in korte tijd de hele wereld heeft getroffen. Tijdens zijn toespraak legt hij uit welke nieuwe maatregelen er genomen moeten worden om de ziekte in het hele land te bestrijden.

President Erdoğan verklaarde dat het aantal patiënten op mondiaal niveau bijna 600 duizend is en het aantal doden 27 duizend is: “Ik wens onze burgers die hun leven hebben verloren Gods genade en veel sterkte voor de nabestaanden. We zetten de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) vastberaden voort. We zullen geen compromissen sluiten, omdat de dreiging waarmee we worden geconfronteerd zeer ernstig is. Laten we naar de waarschuwingen luisteren.”

President Erdoğan waarschuwde het Turkse volk tegen degenen die van de epidemie een kans proberen te maken en zei: “Laat u niet misleiden door degenen die medische apparatuur op voorraad hebben en houden. We zijn met onze veiligheidstroepen dat probleem aan het verhelpen. De test-kits zijn helemaal gratis. We hebben het eerste deel van de geneesmiddelen ontvangen, we zijn ermee begonnen.”

Verwijzend naar de nieuwe maatregelen die binnen de nationale reikwijdte moeten worden genomen, zei president Erdoğan: “We nemen voortdurend nieuwe maatregelen in overeenstemming met de aanbevelingen van het Wetenschappelijk Comité. Hoe harder u de regels volgt, hoe sneller we uit dit proces zullen komen. Net als in de particuliere sector zal een flexibel werksysteem worden geïmplementeerd met een minimum aan personeel. Er zal zelden plaatsingsschema worden toegepast in het openbaar vervoer. Picknickplaatsen, bossen, ruïnes worden in het weekend gesloten. Onze internationale vluchten zijn volledig stopgezet. Er is besloten deze maatregelen zorgvuldig toe te passen in alle 30 grote steden.”

President Erdogan vestigde de aandacht op de noodzaak van alle burgers om hun eigen voorzorgsmaatregelen te nemen: “Zelfs thuis moeten de voorzorgsmaatregelen worden gehandhaafd door de sociale afstandsregel te volgen, zonder openbaar vervoer te gebruiken tenzij verplicht, en alleen door in noodgevallen te winkelen. Vrijwillige quarantaine moet blijven. Wat is een vrijwillige quarantaine? Elke stap die we met geduld en zorg zetten, zal ons van deze dreiging afhouden. Laten we thuis blijven voor de toekomst van onszelf en onze kinderen, de voorzorgsmaatregelen van instellingen volgen en luisteren naar het advies van onze wetenschappers.”