VIDEO: Indiase politie knuppelt jonge man dood die tijdens lockdown melk wilde kopen

Een 32-jarige Indiase man stierf woensdag nadat hij naar verluidt door de politie in elkaar was geslagen omdat hij zijn huis verliet om melk te kopen, nog een ander voorbeeld van hoe de politie in het hele land extreem geweld gebruikt om mensen te straffen die de lockdown-regels overtreden.

De politie ontkende de beschuldigingen en zei dat de man, geïdentificeerd als Lal Swami, een inwoner van Howrah in West-Bengalen, een hartstilstand kreeg, zoals gemeld door India Today.

De Indiase premier Narendra Modi heeft dinsdag laat een landelijke blokkade van drie weken opgelegd in een haast om de verspreiding van het coronavirus in het op één na meest bevolkt land ter wereld in te dammen.

Veel politieagenten en staatsambtenaren in het hele land worstelden echter om op veel, soms gewelddadige manieren te komen om een lockdown af te dwingen in een uitgestrekte natie van 1,3 miljard mensen. Bekijk videobeelden hieronder!