Meer dan 150.000 vluchtelingen zijn Griekenland binnengekomen, zegt minister van Binnenlandse Zaken Soylu

Ongeveer 150.600 migranten en vluchtelingen slaagden erin Griekenland over land of over zee binnen te komen sinds 28 februari, toen Turkije aankondigde dat het migranten niet zal beletten de grens met Europa over te steken, zei minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu donderdag.

Hij meldde ook dat bijna 4.600 migranten nog steeds wachten bij de Pazarkule-grenspoort in de westelijke provincie Edirne in Turkije.

Het is bijna een maand geleden dat migranten en vluchtelingen naar de Griekse grens trokken om de Europese Unie binnen te komen, maar werden geblokkeerd door de Griekse veiligheidstroepen, die traangas, kogels en waterkanonnen gebruikten tegen degenen die probeerden over te steken.

Ondanks een aanval van aanvallen en ruwe maatregelen door de Griekse politie en grensautoriteiten, zijn migranten en vluchtelingen 28 dagen blijven wachten onder sombere omstandigheden aan de grens, in de hoop dat Griekenland de deuren opent voor asiel in de EU.