In 2021 weer voetbal met publiek in Turkije

Momenteel ligt de volledige voetbalwereld plat. Wanneer die weer op gaat starten, weet op dit moment niemand. Een Duitse viroloog zei eerder al dat voetbal met publiek in 2020 niet meer reëel is. Ook in Turkije lijkt het die kant op te gaan.

“Het zou zeker kunnen dat we pas in 2021 voetbal met publiek gaan spelen, dat is echt niet zo irreëel”, zegt hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters tegenover de Nederlandse pers. “Voetbal in lege stadions lijkt me dit najaar wél een optie.”

Onderzoekers zijn bezig met het vinden van oplossingen en daarin staat voetbal natuurlijk niet centraal. “Hoe belangrijk is voetbal voor de verspreiding van het virus? Of de eredivisie in augustus weer van start kan gaan: ik durf er geen harde voorspelling op los te laten.”

Ook in Turkije verwacht men lege stadions tot eind 2020.