Erdoğan: “Gezamenlijk optrekken tegen het coronavirus”

Recep Tayyip Erdoğan, de president van Turkije heeft na de G20 de onderstaande uitspraken gedaan.

President Recep Tayyip Erdoğan woonde door middel van videoconferentie de buitengewone top van de G20-leiders bij, die werd bijeengebracht met de agenda van het nieuwe type coronavirus (Covid-19).

‘We moeten zo snel mogelijk handelen tijdens de wereldwijde financiële crisis.”

“Ik nodig alle landen uit om deel te nemen aan de strijd tegen deze wereldwijde gezondheidscrisis totdat de hele mensheid gemakkelijk ademt. Het is belangrijk dat alle nationale maatregelen die we nemen in overeenstemming zijn met de regels van de Wereldhandelsorganisatie en internationale samenwerking stimuleren.”

Erdogan zei dat de controle over de epidemie en de kennis over de diagnose en behandeling van de ziekte gedeeld moeten worden, en dat de coronavirusepidemie nogmaals het belang van de geest van samenwerking en compromis van de G20 aantoont.

“We moeten humanitaire middelen mobiliseren.”

“In dit proces moeten we een gids zijn, verantwoordelijkheid nemen en wereldwijde samenwerking demonstreren. We zien dat zelfs veel ontwikkelde landen ernstige problemen hebben om de epidemie te bestrijden.”

“In dit proces moeten we humanitaire financieringsmiddelen inzetten voor door oorlog getroffen gebieden en risicogemeenschappen”, zei Erdogan.