RIVM: Verspreiding coronavirus in Nederland lijkt af te remmen

De verspreiding van het coronavirus in Nederland lijkt af te remmen.

Die voorzichtig positieve prognose deelde directeur Jaap van Dissel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanochtend met de Tweede Kamer. Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis moet worden opgenomen, loopt al een paar dagen terug.

Van Dissel ziet “een positieve trend” waarbij een besmet persoon niet langer twee tot drie andere mensen besmet, maar het COVID-19-virus aan nog maar ongeveer één persoon overdraagt.

De exponentiële groei van de besmetting lijkt daarmee af te vlakken en te stabiliseren, aldus Van Dissel. Hij benadrukte dat het om schattingen gaat. De RIVM-baas ziet ook dat het aantal ziekenhuisopnames afvlakt. De cijfers zijn positief, maar de telling is nog niet compleet.