Kans groot dat scholen in Nederland ook na 6 april dicht blijven

Als de resultaten van een belangrijk corona-onderzoek van het RIVM pas na 6 april binnen zijn, blijven ook de scholen langer dicht. Dat zei Arie Slob, de minister van Onderwijs, dinsdagavond in tv-programma Op1.

Hij wacht de uitkomsten van het onderzoek eerst af voordat hij een besluit neemt. Waarschijnlijk duurt dat nog minstens zes weken.

“Vandaag is naar buiten gekomen dat op de datum van 6 april mogelijk de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM nog niet bekend zijn”, aldus Slob in het tv-programma. Op die uitkomsten zal het besluit voor de scholen worden gebaseerd.

Als er pas na 6 april duidelijkheid is, ‘zal de maatregel ook later aflopen’. Het onderzoek is dinsdag begonnen en de resultaten worden over minstens zes weken verwacht, zegt het RIVM tegen Nieuwsuur. Dat zou betekenen dat scholen weken langer dicht zullen blijven.