Coronavirus veroorzaakt paniekaankopen van wapens in de VS, aangezien de verkoop met 800% stijgt

De verkoop van wapens is in de Verenigde Staten de afgelopen twee weken explosief gestegen naarmate de uitbraak van het coronavirus verergert, met mensen die wapens en munitie inslaan uit angst dat de pandemie kan leiden tot sociale onrust.

“We hebben een omzetstijging van ongeveer 800% behaald”, zegt David Stone, eigenaar van Dong’s Guns, Ammo and Reloading in Tulsa, Oklahoma. ‘Ik heb nog steeds geen kaliber, maar ik raak bijna op.’

Stone vertelde AFP dat de overgrote meerderheid van de klanten die zich haasten om vuurwapens en munitie in te slaan, voor het eerst kopers zijn die alles grijpen.

‘Het is angst voor het coronavirus’, zei hij. ‘Ik begrijp het zelf niet en ik vind het onredelijk.’

Verschillende andere winkeleigenaars in de Verenigde Staten zeiden dat ze ook een omzetstijging hebben gezien, omdat mensen vrezen dat de sociale orde zal uiteenvallen als de door het virus veroorzaakte gezondheid en economische crisis escaleren.

Tiffany Teasdale – de eigenaar van Lynnwood Gun, gevestigd in de staat Washington, een van de staten die het zwaarst door het virus is getroffen, zei dat ze een enorme stijging van de verkoop heeft gezien met klanten die een uur voor de opening van de winkel in de rij stonden.