“Voorzitter Beşiktaş: “Sommige voetballers willen vertrekken”

Ahmet Nur Cebi en Erdal Torounoğulları hebben onlangs de onderstaande uitspraken gedaan.

Ahmet Nur Cebi

“Geld is niet belangrijk, gezondheid wel”
“Iedereen moet gewoon thuis blijven. Wij moeten goed luisteren naar de overheid. Als wij niet hieraan houden, kan dit coronavirus een groot probleem vormen voor ons. Wij waren van plan om al onze spelers te testen op het coronavirus (COVID-19), maar wij willen ons houden aan de voorschriften van de overheid. Wij hebben geen financiële maatregelen genomen en wij wachten op het antwoord van FIFA. Geld is op dit moment niet belangrijk, gezondheid is belangrijker.”

“Misschien wordt de competitie wel geannuleerd”
“Wanneer de competitie weer wordt hervat? In april, in mei, misschien wordt de competitie helemaal geannuleerd. De kampioen kan ook worden aangewezen. Wij laten het niet toe dat onze spelers het land verlaten. Ze hebben allemaal een contract met ons. Het is een zware tijd, maar iedereen moet zich hieraan houden. Het is geen vakantie, maar een quarantaine. Dat geldt ook voor hun.”

“Sommige spelers willen vertrekken”
“Wij hebben een aantal verzoeken gekregen, sommige spelers willen naar hun kinderen gaan, wij hebben aan hun aangegeven dat ze voor de gezondheid van hun kinderen daar ook niet moeten zijn. Wij proberen hun motivatie zo hoog mogelijk te houden.”

Erdal Torounoğulları

“Het coronavirus discrimineert niet”
“Het coronavirus discrimineert niet. Hij behandeld iedereen hetzelfde. Ik ga vanwege werk vaak naar Nederland en Italië. Gezien gezondheid nu als eerst komt, blijf ik gewoon thuis. Eerlijk gezegd vind ik de competitie nu het is stilgelegd niets meer aan. Dat is mijn persoonlijke mening.”

“Grote financiële schade”
“Wereldwijd hebben voetbalclubs grote financiële schade opgelopen door het coronavirus. Na 17 april moeten wij kijken wat er dan gaat gebeuren en de contracten herzien. Ik denk dat voetballers en FIFA hier acceptabel mee omgaan. Economie ligt stil.”

“Jeremain Lens wil vertrekken”
“Ik heb met Jeremain Lens gesproken. Hij wil naar Nederland. Ik kan ook niet naar Nederland. Iedereen moet gewoon blijven waar hij is. Dat is op dit moment het beste. Wij hebben ook kinderen. Hij zei, ik wil naar Nederland, wat moet ik doen. Ik zei tegen hem dat hij niet mocht gaan. Dat geldt voor alle spelers.”