Turkije: 30 overleden, 289 nieuwe, totaal 1236 positief geteste personen

Sinds gisteren zijn 289 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Er zijn 9 mensen overleden.

Dit is een lichte stijging ten opzichte van de dag ervoor. Toen stond de teller op 277. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 1236. Onder hen zijn er mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

Er zijn in totaal 30 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn ouder dan 60 jaar.

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Fahrettin Koca, minister van volksgezondheid heeft nogmaals kenbaar gemaakt dat mensen binnen moeten blijven.