“Het coronavirus blijft zo’n 24 uur leven op papier”

De gemeente van Ankara heeft een verbod ingesteld voor het verzamelen van oud papier.

“Vanwege het coronavirus heeft het bestuur het verzamelen van oud papier voorlopig verboden. Huisvesting en voedselvoorziening zal door onze gemeente worden verstrekt aan de burgers die hun brood verdienen met het verzamelen van papier.”, aldus de gemeente van Ankara.

Hoe lang blijft het coronavirus op papier zitten? Op dit moment wordt er diverse onderzoeken gedaan. Uit een recent onderzoek schijnt dat het coronavirus gemiddeld genomen 24 uur blijft zitten op papier, folders en karton. Soms kan dit zelfs 3 dagen overleven op plastic.

Het coronavirus blijft zo’n 24 uur leven op papier, zegt het Universitair Medisch Centrum Groningen op Facebook. Daarom roept het ziekenhuis mensen op om te stoppen met het versturen van kaarten naar patiënten, “hoe jammer we dat ook vinden”.

Dus pas op met het oppakken van een folder of krant die net is bezorgd. Ook kan het virus overdragen worden na het inpakken/uitpakken van de boodschappen.