Erdogan: “Wij gaan voor voldoende voedselvoorziening zorgen”

President Recep Tayyip Erdoğan riep de burgers op om thuis te blijven en sociale afstand te nemen, aangezien de minister van Volksgezondheid 12 nieuwe sterfgevallen als gevolg van het nieuwe coronavirus aankondigde.

Erdoğan zei in een video die vroeg op zondag werd uitgebracht en zei dat alle regeringskantoren op volle capaciteit werken om de crisis te overwinnen.

Hij drong er bij de mensen op aan de instructies van de autoriteiten op te volgen en thuis te blijven. ‘Hopelijk komen we samen dit moeilijke proces te boven.’

De president zei dat de regering de nodige stappen heeft ondernomen om voor voldoende voedselvoorziening te zorgen en er bij de mensen op aandrong om niet in paniek te raken over individuen die “een negatieve campagne proberen te starten”.

‘De staat heeft alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Aan elk product is geen gebrek. We hebben tal van medische en andere producten. Laat je niet misleiden door sommige westerse landen, ”zei Erdoğan.