“Coronavirus kan einde carrière betekenen voor voetballers”

Prof. Dr. Ateş Kara heeft onlangs de onderstaande schokkende uitspraken gedaan tegenover NTV.

“We moeten deze ziekte op de een of andere manier niet onderschatten. Deze ziekte is een ernstige ziekte. Deze ziekte is een dodelijke ziekte. Laten wij de mensen niet bang maken, maar laten we dat nogmaals onderstrepen. Deze coronavirus verspreidt zich heel snel, we moeten thuisblijven.”

“Ok, het grootste deel van de besmette mensen zullen genezen, maar degenen die genezen zijn, zullen meestal een schade aan hun longen houden. Met andere woorden, de kans is zeer groot dat een voetballer de rest van zijn leven niet meer kan voetballen nadat hij besmet is met het coronavirus. Bij de Mexicaanse griep zagen dokters na een jaar bijvoorbeeld littekenweefsel in de longen.”