Babel: “Ik voel dat ik anders word beoordeeld dan anderen”

Ajax huurt Ryan Babel tot het einde van het seizoen van Galatasaray.

De 33-jarige international speelde sinds zijn komst al in negen wedstrijden mee met de Amsterdammers, maar maakte nog geen indruk. Ook gisteren in de wedstrijd tegen Getafe wist de aanvaller niet te imponeren.

,,Het is duidelijk dat ik niet speel zoals ik wil spelen. Als voetballer heb je fases waarin je niet goed in je vel zit. Waarschijnlijk zit ik nu in zo’n fase. Bij Galatasaray had ik dat de eerste seizoenshelft niet, dus ik kwam met vertrouwen hierheen. Maar ik moet ook mijn weg zien te vinden. Ik speel op verschillende posities. Focussen op één positie is altijd beter, dan moet het op een gegeven moment beter gaan.

“Ik ga niet onder stoelen of banken steken dat ik het liefst op links sta. Het moet duidelijk beter. Maar ik vind het wel komisch dat er bij mij de nadruk wordt gelegd op wat er fout gaat. Ik voel dat ik anders word beoordeeld dan anderen. Ik heb niet de kwaliteiten om te toveren in een team dat minder draait.’’