Video: Turkse Coronavirus-lied hit in Turkije

Radio 10 is diep door het stof gegaan nadat het afgelopen week een satirische inhaker op het coronavirus liet horen. Op de melodie van ‘Wij vieren feest’ was de tekst ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’ uitzond. Radio 10 en dj Lex Gaarthuis kregen veel kritiek en hebben inmiddels hun excuses aangeboden.

In Turkije raast er ook een Coronavirus-lied en dat blijkt een hit te zijn. Recep Öztürk, een amateur zanger heeft een Turkse variant van het Coronavirus-lied geschreven en gezongen.

“Ze hebben geen idee wat ze eten of drinken. Ze houden van sprinkhanen en kikkers. Ze eten honden en katten. Ze eten vleermuizensoep, ze houden van slangen en schorpioenen, de Chinezen zijn allemaal besmet met de Coronavirus.”, aldus Recep Öztürk.

Recep Öztürk adviseert de Chinezen om geen vleermuizen in een soep te leggen. “Je gaat toch geen vleermuis in de soep leggen. Dat kan toch niet, nu zijn jullie allemaal ziek.”