Galatasaray wint na 21 jaar uit bij Fenerbahçe: 1-3

Galatasaray heeft een belangrijke overwinning geboekt in de spannende titelstrijd in de Turkse Süper Lig.

De ploeg van coach Fatih Terim won na 21 jaar de derby bij aartsrivaal Fenerbahçe met 1-3. Galatasaray won in 1999 voor het laatste keer bij Fenerbahce met 1-2. Sindsdien kon Galatasaray niet winnen van Fenerbahce.

Ryan Donk zorgde vijf minuten voor rust voor de 1-1 van Galatasaray tegen Fenerbahçe. De verdediger kopte raak uit een hoekschop. Twintig minuten eerder had Max Kruse de score uit een penalty geopend voor de thuisploeg.

Radamel Falcao verdubbelde Galatasaray elf minuten voor tijd uit een strafschop de marge in de Turkse heksenketel. In de blessuretijd(97e min) stelde Henry Onyekuru de drie punten veilig voor het elftal van coach Fatih Terim.

Bij Fenerbahçe kregen Ersun Yanal(coach) en Deniz Türüc rood. Bij ‘Gala’ kreeg Younès Belhanda tweemaal geel. Ook trok de arbiter liefst twaalf gele kaarten.

Door de overwinning staat Galatasaray tweede met evenveel punten als koploper Trabzonspor(45), dat een duel minder heeft gespeeld, en nummer drie Sivasspor. Fenerbahçe bezet de zesde(38) plek.