Beşiktaş wil 250 miljoen ophalen met een donatiecampagne

De financiële situatie van Beşiktaş is dramatisch. Het vorig bestuur heeft speciale afspraken met banken gemaakt dat elke bestaande en nieuwe inkomen automatisch moet worden ingeleverd om schulden af te lossen.

Ahmet Nur Cebi heeft tijdens het boardoverleg gezegd dat Beşiktaş geen andere keuze meer heeft dan een donatiecampagne te starten. Hiermee stapt Beşiktaş in de voetbalstappen van Fenerbahçe die het afgelopen jaar ook een donatiecampagne is gestart.

Hoe men dit gaat organiseren is niet bekend, maar men is er al wel mee bezig. Supporters, bestuursleden en clubleden kunnen donaties verrichten om de Turkse topclub nog te redden. Liefhebbers kunnen sms’en of geldbedragen overmaken op de IBAN van de club.

Of het doel behaald zal worden is nog wel de vraag. Tot en met de zomer moet er waarschijnlijk 250 miljoen lira bij elkaar gesprokkeld worden. De verwachting is dat beroemdheden ook mee zullen doen aan de campagne.

Eerste doel
Tot april: 100-150 miljoen TL

Tweede doel
Tot mei: 250 miljoen TL

Beşiktaş 250 miljoen TL ophalen om als transferbudget voor het komend seizoen te gebruiken.