Na Manchester City zijn Galatasaray, Fenerbahçe en Beşiktaş ook in gevaar

Manchester City mag in de seizoenen 2020/21 en 2021/22 niet deelnemen aan een Europees clubtoernooi. De financiële commissie van de UEFA straft de club voor het niet op orde hebben van de financiële huishouding.

De bond gaf de regerend Engels kampioen bovendien een boete van 30 miljoen euro. City, dat over anderhalve week de Champions League vervolgt met een thuiswedstrijd tegen Real Madrid, liet meteen weten bij het internationaal sporttribunaal CAS in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Volgens de Spaanse Marca heeft UEFA naast Manchester City nog 15 andere clubs op hun lijst. Het zou gaan om CSKA Sofya, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, İnter, Roma, Cluj, Marsilya en Paris Saint-Germain. Deze clubs riskeren volgens het nieuws ook een forse schorsing en boete.

Eerder gaf de UEFA AC Milan, Panathinaikos en Sion ook een forse boete.

Hoeveel schulden hebben Galatasaray, Fenerbahçe en Beşiktaş?
Beşiktaş
2,961 miljard TL

Fenerbahçe
2,190 miljard TL

Galatasaray
1, 610 miljard TL