President Erdoğan tikt Fenerbahçe voorzitter op de vingers

Recep Tayyip Erdoğan, de President van Turkije heeft onlangs gereageerd op de beschuldigingen van Fenerbahçe voorzitter Ali Koç.

“Ik ben ook een Fenerbahçe supporter, maar de beschuldigingen richting mijn vrienden zijn onacceptabel. Ten eerste, als je tegen een Minister die het land dient zulke beschuldigingen zegt en in deze zaak betrekt is dat volkomen verkeerd. Wij accepteren absoluut niet de uitspraken die beweren dat een willekeurige Minister een club x helpt.”

“Wij als mensen die het land besturen, moeten onpartijdig zijn. Ik ga bijvoorbeeld nooit naar competitiewedstrijden. Mij hoor je ook nooit zeggen dat ik wil dat een bepaalde club dit seizoen kampioen zal worden. Ook niet tegen mijn vrienden. Wij moeten onpartijdig zijn.”

“Ik heb het ook aan de clubvereniging gezegd, jullie moeten het politiek buiten voetbal houden. Desondanks blijven sommige voorzitters dit doen en het is nu onacceptabel dat wij stil blijven zitten. De clubvoorzitters moeten heel goed attent zijn wat er uit hun mond komt en hun eigen supporters onder controle houden.”

“Het kampioenschap stat nergens vast. Dit jaar wordt jij kampioen, volgend jaar wordt een andere club kampioen.”