Beşiktaş heeft geen opties meer en wil een donatiecampagne starten

De financiële situatie van Beşiktaş is dramatisch. Het vorig bestuur heeft speciale afspraken met banken gemaakt dat elke bestaande en nieuwe inkomen automatisch moet worden ingeleverd om schulden af te lossen.

Hiermee stapt Beşiktaş in de voetbalstappen van Fenerbahçe die het afgelopen jaar ook een donatiecampagne is gestart.

Ahmet Nur Cebi heeft tijdens het boardoverleg gezegd dat Beşiktaş geen andere keuze meer heeft dan een donatiecampagne te starten.

Hoe men dit gaat organiseren is niet bekend, maar men is er al wel mee bezig. Supporters, bestuursleden en clubleden kunnen donaties verrichten om de Turkse topclub nog te redden. Liefhebbers kunnen sms’en of geldbedragen overmaken op de IBAN van de club.

Of het doel behaald zal worden is nog wel de vraag. Tot en met de zomer moet er waarschijnlijk 500 380 miljoen lira bij elkaar gesprokkeld worden. De verwachting is dat beroemdheden ook mee zullen doen aan de campagne.

“De bank heeft op elke betaling een beslag gelegd. Wij hebben eens geld om de elektriciteitsrekening te betalen. Waarom heb je zo’n wurgcontract getekend? Hij (Fikret Orman) heeft dit gedaan om de 300 miljoen TL terug te krijgen en weg te gaan. Je hebt het geld en bet weggegaan. Dit is niet leuk. Wat moet er nu gebeuren?”, aldus de voorzitter van Beşiktaş.